Anak kedua

18072009230

18072009235

Alhamdulillah,

Syukur atas kurniaan Ilahi terhadap kami. Rezeki kami bertambah lagi. Puji dan syukur sahaja kami panjatkan pada Allah kerana telah mengurniakan pada umat ini seorang lagi umat Nabi Muhammad dan pengundi pada masa akan datang.

Ramai yang bertanya pada kami, nama anak lelaki kami ini. Dari ibu, mak dan ayah mertua serta kamu keluarga terdekat dan teman-teman sekeliling, prihatin untuk mengetahui nama bayi lelaki pertama kami.

Insya Allah, pangkal nama, kami sepakat untuk menamainya, MUHAMMAD. Sebagai tanda kecintaan pada baginda Rasullulah, kami abadikan nama insan yang tercinta itu pada putera sulung kami. Namun, nama kedua masih lagi mencari perkiraan kami. Hari ketujuh, kami akan muktamadkan nama penuh putera sulung kami. Mungkin rakan-rakan ada cadangan untuk kami? Kami amat mengalu-alukan sumbang saran sidang pembaca.

Akhir kalam, terima kasih atas doa dan ucapan tahniah rakan-rakan sekalian. Doakan juga kesejahteraan kami sekeluarga agar tetap teguh menjalankan amanah sebagai hamba Allah.

P/S : di bawah gambar Alya Insyirah semasa berusia 2 hari. Memang seiras dengan adiknya. Keluar dari rahim yang sama serta terbentuk dari air mani yang sama…(Maha suci Allah, setitis air mani yang hina, akhirnya terbentuk seorang manusia yang keluar dari rahim yang terlalu kecil buat tubuh seorang bayi. Cukup menginsafkan, menyaksikan pengalaman isteri melahirkan adik Alya di bilik bersalin. Terima kasih buat isteri atas pengorbanan melahirkan cahaya mata kami. Buat mak juga, kerana sudi melahirkan saya ke dunia yang fana ini)

DSC08224

2 thoughts on “Anak kedua

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: