Rindu (arwah LEADECK)

Saya rindu dengan LEADECK.

LEADECK sudah menjadi arwah di KTC. Ia meninggal pada awal tahun 2007. Dibunuh oleh pentadbiran kolej. Selepas pemergian saya, LEADECK sempat mempunyai seorang pengarah dan jawatankuasanya. Sebelum ia dibunuh dengan kejam, terlalu tragis peristiwa itu. Hati saya luluh mendengar kematiannya. Ia mati meninggalkan jasa yang tidak terperi banyaknya. Hari ini pula kerinduan ini mengamit hati serta jiwa saya. Jiwa saya meronta-ronta meratap kematian LEADECK.

Rasanya mahasiswa di KTC pasti seperti saya merindui LEADECK. Ia telah pergi.Ya, yang hidup pasti akan pergi, begitulah sifat hamba. Tiada yang kekal, hanya Allah , tuhan yang MAHA KEKAL.

Kini, teman-teman yang pernah menginap di Kolej Tuanku Canselor, UTM Skudai, bekas mahasiswa atau pun masih bergelar mahasiswa di KTC, nisan LEADECK terpahat kukuh di sebalik bayangan kepimpinan mahasiswa di KTC. Sesekali andai waktu terluang singgahlah sebentar menjenguk arwah LEADECK. Jangan lupa sampaikan salam, serta hadiahkan al-fatihah buat arwah LEADECK.

Moga rohnya aman bersemadi di KOLEJ TUANKU CANSELOR,UTM SKUDAI.
ameen.

Advertisements

2 thoughts on “Rindu (arwah LEADECK)

  1. salam akhi…kami sangat merindui LEADECK….sebagaimana akhi merinduinya…semoga roh arwah dicucuri rahmat dan diberkati olehNYA walau telah lama ia pergi..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s