Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Dato Harun (kenangan dulu-dulu)

 

sekolah.utama

pentas

Pentas ini mengajar saya tidak segan silu untuk melontarkan idea, berdebat dab berbahas

 

sekolah

Saya di sini dari 1995-1999

1 Cempaka, 2 Anggerik, 3 Anggerik, 4 Anggerik, 5 Anggerik

(Puan Choo, Pn Shanti, Pn Kany, Pn…, Pn Anum : guru kelas saya)

sekolah2

sekolah3

pentas2

About these ads

37 thoughts on “Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Dato Harun (kenangan dulu-dulu)

  1. Uyun :
    Saya terlalu nostalgik dengan sekolah. Saya terkenangkan guru-guru saya. wallahi, saya amat menghargai diri mereka kerana mendidik saya. Suasana yang memtangkan saya.

    Hemart :
    Salam ziarah juga

  2. masa di sekolah nie rase aku la manusia paling malang kerana tercampak disini…
    tapi bile dah tinggalkan sekolah nie,aku rase…
    guru-guru di sekolah nie adalah dari kalangan pendidikyang berjaya kerana xjemu bartarung dengan mase untuk ,mengubah pelajar-pelajar disini yang terkenal dengan kedegilannya..
    SYABAS…!

  3. pentas tu jugak la mengajar mu tanpa segan silu untuk menggoreng bila tiada idea semasa berbahas. kekadang entah apa point yg ko cakap. haha… tapi, aku tau ko bukannya tin kosong!!

    wei, wanto! klu tukar huruf “o” tu kpd “i”, jadi “wanti” haha …

  4. Nice shoot…Setiap ruang dan sudut di sekolah ini penuh dgn seribu kenangan…kenangan yg tak kn dilupakan dan tak kn berulang dalam diri kita…
    Semoga SMKTDH akan terus menyungkil bakat2 anak2 tempatan supaya menjadi manusia yg berguna pada hari mendatang…

  5. Rabiatul Adawiyah,
    Kenangan akan terus pergi. Semoga kita mendapat pengalaman,pengajaran yang berguna.
    Yang penting, SMKTDH tetap berjasa pada kita semua.
    Kita semua juga adalah mutiara bernilai itu.

  6. hai..sy hanim,ex-student skola nie,sy skola kat cni dri thun 2004-2008..skola ni byk kngn pahit & manis sy dgn kwn2 dan juga guru yg mgajar disini..ckgu2 kat cni mmg best..especially ex-teacher sy dri form 1-5..ckgu redza,tcher nirmala,oii bb,ustazah azlin n others..yg pling hotterz ckgu mad zin & ckgu zakaria..hehehe..peace

  7. AKU PON PERNAH BERSEKOLAH KAT SINI JUGAK DARI TAHUN 1996-2000. FORM 5 BUNGA RAYA. MEMANG TERLALU BANYAK SANGAT KENANGAN MANIS DI SINI. RINDU SANGAT DEKAT KAWAN2– AZIMA,AIDA,AKMAR,AKMAM BAIZURA.KORANG LA BEST FRIEND AKU SAMPAI BILA2. TQ SEBAB STILL JADI SAHABAT AKU SAMPAI SKARANG. TQ SEK MEN TAMAN DATO HARUN.
    AKU DAH BERJAYA SEKARANG HASIL USAHA PENGHUNIMU…

  8. sy ex-student 87-91…dh lama tgalkan sklh..wpun sklh ni dikategorikan agk nakal..sy tak pernah rasa malu..sy kagum ngan cgu2nye..berjaya mendidik ank2 murid dlm kepayahan..SRP n SPM sy agak cemerlang…kini sy sorng guru..terima kasih pd semua cikgu di SMKTDH…jasa cikgu tak mampu sy balas…hanya doa agar semua cikgu berbahagia…dunia akhirat..amin…

  9. sy blaja kat sek ni thn 88-91.thn paling cemerlang tuk SMKTDH..rmai yg dpt 8A dlm srp…spm pun rmai dpt pangkat 1.entah mane la skang ni cikgu2 yg friendly cm cikgu hanim,miss rachel,cikgu hanifa.hope leh jmpe dorang.sape yg same badge SMTDH the best!!!

  10. sye ex-student kat sek nie.dari darjah 1 smpai drjah 3.mybe xlme sye stay kat sek nie coz mslh family.even kejap je stay sye rse rndu giler kat sek nie.cikgu..frens..rindu ar.skarunk sye study kat universiti kuala lumpur.thanx sgt kat cikgu yg pernah mndidik sye dgn tekun..thanx!!:P

  11. aku ni bekas pelajar sekolah taman dato halon,sudah lama aku tinggalkan sekolah ni..tapi masa aku belajar dulu..guru kelas aku pn rajamani baik bebenor..tapi bila puan kandaya masuk mengajar..aku rasa dunia aku bagai hari kiamat..keja dia nak rotan aku je…samalah dengan puan noraini guru met…he he he…tapi kerana diorang lah..sekarang ni aku jadi ORANG..tq cikgu semua…

  12. i dlu ex student kt SMTDH nie ler…rindu sgt nk jmpa kwn2 lamer yg 1 kelas dlu…tpi x tahu sumer tggl di mana skrg…dpt contact 1 2 tu pn dari FB (facebook)…nk blk kumpul ramai2 klu bule nk bersekolah blk…rindu sangat zaman persekolahan…

  13. salam.. sy pn x-student skolah ni tahun 94-97.. 1AN – 3AN, 4BA-5BA… rindu giler kat skolah ni.. rasanyer dah dekat sploh tahun tak jejak kat situ.. byk giler kenangan indah yang manis2.. cikgu suhaila terutamanya.. hope dpt jempe kenalan lama2..

  14. Saya ex pelajar thn 85-89. berharap dapat bertemu mmber2 lama.
    aku paling gerun ngan Cikgu arshad yang pakai kete mini cooper tu..garang nak mampus.
    zamam abg dulu time rock kapak..stail seluar gentelment, poket tampal kat depan.jeans seluar fit, seluar bookat,GQ, baju banyak butang,kasut carefree…fuhhhh best betul bila ingat balik

    • sesiapa yang kenal saya di zaman ketua pengawas klu tak silap saya Nizam besor tu jgn mare ye dulu saya kelas sastera 5A thn 1988

  15. salam aku adalah pelajar tahun 87-89 harap dapat jumpa kawan lama lama dulu masa tu cikgu yg paling sporting cikgu yussak cikgu mikhali cikgu hafsham dan ramai lagi paling yang tak aku lupa dengan cikgu silva aku ni nakal sb tak dapat jwb soalan aku jerit nama cikgu silva silva hulk tak pasal aku kena cop pompuan gatal pas tu kenangan yang aku tak lupa ramai pelajar kena histria salah seorg pelajar tu aku la

  16. Saya ex-pelajar tahun 1988-1990 (form 1 hingga 3)
    Dulu2 kelas aliran perdagangan ada 10 kelas dan kelas and aliran ert/pertukangan ada 10 kelas gak..sy dari kelas perdaganagan 1P8, 2P2 dan 3P3 kalau x silap…dan kemudian sy ke terengganu sekolah disana…rakan2 lama bolehlah add saya di facebook yer..Nieta Kasim(Afrina Aquila De Rozario) Kenangan terindah sewaktu dialam persekolahah…

  17. ingat tak dgn saya Siti pengawas sekolah kt sana since 1985-1988, sesiapa yg kenal saya boleh add saya dlm fb Siti Jaafar

    • SALAM AKU PUN BEKAS murid SMKTDH 3TG AKU LAH MASA TU MURID PALING NAKAL;tapi sekarang ni anak2 aku semuanya jadi pelajar kat sekolah yg sama alhamdulilah anak2 aku xikut jejak aku…anak2 aku menjadi pelajar cermelang……cikgu arsad,cikgu hasan,cikgu teo,cikgu ranjit sing,masa tu cikgu2 ni paling top tangkap aku dan kawan2 aku geng lompat pagar…….maaf kan segala kesalahan dan kesilapan saya masa tu ya seandainya cikgu ada menbaca mesg ni……dari anak muridmu yg nakal…….

  18. best nyea sk0la ar0n niy ,,, mcm2 ad , tp sk0la niy mmg t0p nan sukn lawh , mcm b0la baling nan h0ki ,. mmg x dpt dnafi an lawh , sk0la ar0n mmg bdisiplin ,, tng0x lawh , ckgu2 nyea grg , tp aty d0wg baex ,,,

  19. sy bdk form 3 smk tmn dato harun 2012… ckgu zakaria still mgajar kt sni agy… mse ta0n 2009, dy dpt ANUGERAH GURU KOMEDI POPULAR (KAL0 X SILAP)… sk0la har0n mmg aktif sukan,mmg x dpt dsangkal agy… byk anugerah yg kte dpt… ary t0e,, r0mb0ngan JEPUN sk0la ney… d0wg t’kej0t sbb sk0la kte mgamal kn 5S yg m’jd budaya d0wg kt jepun.. rse bangga sgt..

  20. Sebabkan rindu sangat dgn SMTDH sy terjumpa blog ni, sy pernah jadi warga SMTDH tahun 1985-89. Rasyidahsapie n Yusrizal sy kenal awak. Harap ada yg masih ingat dgn saya, class5Sc,Pen. ketua pengawas,pemain hoki(cikgu panggil ‘Jepun’). Nak sangat jumpa lagi dgn Cikgu Tarmizi, Pn Che Bulat, En Hamsham dan rakan sekelas wai kuan, bibah, lin, sofia,mazlina,saiful effendi,awal, adie, aniza dll. Rakan hoki midah, V, pidah,fizah, safiah….dan rakan pengawas samsul niza kalau tak silap. Mana lah kau org semua….rindulah.

Tinggalkan Jawapan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s